Osa virheistä huomataan, osaa ei.

Aikamoista rallia. Tontilla on ravannut jos minkälaista asentajaa viime viikkojen aikana. Päälimmäisenä mielessä on ollut LVIS.

img_0635

Kodikaslämpö Oyltä on käyty asentamassa vesikiertoista lattialämmitystä raudoitusverkkojen päälle yläkertaan. Tämän kanssa piti vähän harjotella koska viemärit ja putket olivat vähän miten sattui. Lattialämmityksen suunnitelma oli puutteellinen jonka takia syöttöputket vedettiin väärästä paikasta. LVIS-suunnitelmassa taas ei oltu otettu tarpeeksi hyvin huomioon lattialämmityksen putkia.

img_0636

Kaikki korjaukset saatiin tehtyä ripeästi! Kodikaslämmön kaverit tulivat parin tunnin vasteajalla korjaamaan asennuksia. How cool is that!

Spigotin kanssa jumppaa aiheuttivat turhan luovat ratkaisut. Huonosti suunniteltu viemäriputken sijainti aiheutti lattialämitysputkien asennuksen hankaloitumisen joka johti puutteellisiin ratkaisuihin vetojen osalta.  Virheet huomasi urakoitsijamme Santtu ja pisti niistä osa myös mieheni silmään taloa ihmetellessä.

img_0515

Yksi merkittävä virhe kävi myös IV-kanavan ja takan kanssa. Spigotti ei ollut huomioinut piirrustuksissa olevaa takkavarausta ja Hevikivitalot eivät olleet huomioineet takan asettelua suhteessa kattotuolien jaotteluun.

Kun virheet Santun ja Juhon puolesta liputettiin eteenpäin myös näiden korjaus onnistui nopeasti. Spigotin kanssa käytiin hyvää keskustelua siitä että miten voin asiakkaana luottaa LVIS-vastaavan työnjälkeen kun tälläisiä virheitä sattuu. Siinä kohtaa minulle vastattiin että osa virheistä huomaataan, osaa ei. Tästä en varsinaisesti riemastunut.

img_0699

Sain jälkikäteen LVIS-valvojaltamme hyvän ja vakuuttavan kannanoton aiheeseen ja voin jatkaa heidän kanssaan yhteistyötä luottavaisin mielin. Ehkä kuitenkin ensikerralla ottaisin valvojan eri Oy:stä.

Hevi korjasi suunnitteluvirheensä hyvin. Meidän täytyi vain siirtää takkaa 5 cm enemmän irti seinästä (joka on tietysti harmi kun paikka on ennestään tiukka) ja vaihtaa hormi halkaisijaltaan pienempään. Tämä oli kalliimpi (ja tyylikkäämpi!) mutta Hevi maksoi tähän liittyvät lisäkustannukset.

Toisen kerroksen valun aika koitti ja sitä tehtiin yömyöhään. Putket oli niin pinnassa että äijät päättivät lisätä korkoon sentin niin ei käy vahinkoa. Jos jotain olisi voinut tehdä toisin niin ikkunat olisi voinut suojata etukäteen. Nyt betonia on niin ikkunassa kuin pokissakin, mutta onneksi ei kovin paljoa. Liippaajana oli Timo Kangastie, joka teki hyvää duunia ja oli kaiken lisäksi tosi hauska. Me katsottiin miehen kanssa jonkun aikaa ikkunan takaa miten homma tapahtuu, mutta Timo lähti vasta yöllä.

img_0642

Jake oli tehnyt taidetta räystään aluslaudoituksen kanssa. Talo alkaa näyttää paljon valmiimmalta kun laudat on paikallaan ja jokin alue on jo viimeistelty. Pikkunen maalaus pitää tehdä vielä lautojen päähän niin se on siinä.

img_0640

 

Myrsky on koetellut työmaata ja ulkona olevien tavaroiden (ikkunat, puutavara yms.) suojaaminen on ollut hyvin tärkeää. Itse talohan pysyy jo kuivana. Enää kaksi ovea ja pari ikkunaa puuttuu niin sitten lämpökin alkaa jo pysyä paremmin näin maskiharkkojen asennuksen jälkeen. Styroksin palaset lentelevät iloisesti tontilla, saatiin valkoinen Joulu sittenkin 😀

 

img_0694

 

Tonttu oli käynyt työmaalla! Mestarimme Anssi Haavisto oli käynyt tuomassa mieluisan Joululahjan, joka heti laitettiin ovenpieleen. Kaveriksi haettiin vielä vaahtosammutin niin nyt on turvallista tehdä töitä.

img_0667

 

Hyvää Joulua kaikille ja iso kiitos yhteistyökumppaneille!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s