Ensimmäinen IKEA:n keikka DONE.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-19-kello-21-06-34

Kansikuvaa kaunistaa sisustussuunnittelija ystävämme Saanan fiilis asunnostamme. Fiilis on hyvä. Se tuntuu kodilta.

Tietyllä tapaa on tosi hyvä kun talon valmistumisessa on mennyt niin kauan. Ensimmäistä kertaa aiheesta alettiin puhumaan 2014 puolella puolivakavasti. Jos asiat olisivat silloin nytkähtäneet yhtä vauhdilla eteenpäin kun mitä nyt rakennusvaihe itsessään on vienyt (5kk) meillä olisi käsissämme aika erilainen talo. Käsitys kodista on saanut kypsyä hienosti ajan kanssa ja uskon, että tästä tulee aika hyvä. Ei täydellinen, mutta sellainen missä me viihdymme.

img_1894
Lopullinen ulko-ovi on asennettu paikalleen.

Olohuoneen pohja on hieman ahdas. Sen kalustaminen on aiheuttanut päänvaivaa, koska halusimme itsellemme omat nojatuolit raheilla jotka luonnollisesti vievät melkoisesti tilaa. Sohvaa ei tahdo kunnolla mahtua, mutta silti olisi kiva että vieraillekin olisi istumatilaa.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-19-kello-21-20-13

Löysimme IKEA:sta kauniin pinnasohvan, joka sopii hienosti yhteen pinnakaiteen kanssa. Se on myös kevyt liikuteltava ja tarpeeksi ilmava asetettavaksi ikkunan eteen. Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. (Kuva on lainattu IKEA:n sivuilta)

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-19-kello-21-23-36

Aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsinkin että alakerran aulasta tulee vihreä. Väriksi valikoitui Tikkurilan värikartasta löytyvyä Vuono. (Kuva on lainattu Tikkurilan sivuilta)
Muuten kaikki seinät tulevat olemaan valkoisia. Yläkerran yhtä korkkitehosteseinää lukuunottamatta.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-19-kello-21-33-02
Kuva Korkki24.fi sivustolta, josta myös tilasimme korkit.

Sisustusjutuista kun alkaa puhumaan niin voisi kuvitella että muutto olisi jo lähellä ja onhan se. Tai no, ei siihen enää kaukanakaan ole. Haaveilemme pääsevämme muuttamaan toukokuussa.  Pari kuukautta menee nopeasti ja sen takia olemme jo alkaneet tilaamaan tiedossaolevia huonekaluja ja kalusteita.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-19-kello-21-44-29
Conformin nojatuolit odottavat jo uuteen kotiin pääsyä! Kuva on Vepsäläisen sivuilta. Meille tulee kangaspäällyseiset ja tammirunkoiset kaksoset.
img_1874
Eurokankaasta löytyi hyvät verhovaihtoehdot meidän melko kookkaisiin ikkunoihin. Lamellit olivat pitkään 1. vaihtoehto, mutta päädyimme pehmentämään isoa ja kaikuvaa tilaa runsailla verhoilla. Toisista näkyy läpi ja toisista ei.

Siivoamista on ollut sopivasti. Ei liikaa, vaan juuri niin että on vähän osallinen olo koko puuhaan. Työporukka on muuten pitänyt työmaata linjassa. Pöly on ehkä kaikkein isoin haitta, mutta sille on myös vaikeinta tehdä mitään. Pekan ehdottamalla isolla lastalla saa erinomaisesti “lakaistua” ilman pölyn pöllyämistä. 

Sisäkatot asennettuna!

img_1868

Näihin tunnelmiin..

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. HM says:

  Hieno ulko-ovi! Onko se mistä?

  Like

  1. kotiinkoti says:

   Moikka! Kiitos! Meillä ulko-ovet tulivat Isoniemeltä. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s