Become brightness!

Talomme on valaistunut. Se on nyt kauttaaltaan valkoinen tasoitustöiden valmistuttua. Pekka sai ensimmäiset laatatkin jo seinään kylppärissä. Hommat etenee vauhdilla!

IMG_2447

Usein olen kuullut sanottavan että sisätyövaiheessa kaikki hidastuu ja edistystä ei näy. Itsestä taas tuntuu että kokoajan tulee muutosta!

IMG_2520
Tänään oli jo saumat vedetty silikoonilla, enää pintamaali puuttuu!

Tasoitushommat otimme Tuusulan tasoite Haveriselta, joita oli kehuttu paljon Facebookin Raksakimppa -ryhmässä. Meille tärkeää oli saada hyvät tekijät ja olla varmoja laadusta, tällöin suositusten kautta usein löytää osuvimman ammattilaisen. Tuusulan tasoite Haverisen kanssa kaikki on mennyt smoothisti.

IMG_2514
Kattoon tulevien ledien reijät erottuvat nyt jo hienosti. Ledejä on joka puolella asunnossa.

Äijät tulevat aamulla ja tekevät hommat hyvin itsenäisesti niin kuin ammattilaisten kuuluukin. Imuroinnin ennen maalausta me hoidimme miehen kanssa timpurimme superimurilla, koska ilman tehokasta imuria hommasta ei olisi selvinnyt hengissä.

IMG_2518
Ikkunat on suojattu muovilla ettei ne mene maalatessa likaiseksi.
IMG_2446
Hauskan naulakon oli äijät tehneet raksalle 😀

Tilasin rautakaiteet sisärappusiin ja keittiöön. Ne meinasi ihan unohtua, mutta kun muutto on jo horisontissa niin pakko alkaa aktivoitumaan myös tässä asiassa, olisi meinaan aika ikävä siirtää muuttoa koska kaiteet puuttuu. Kysyin tarjousta Caavalta, Artiikilta ja Tähtiportailta.

Hintaero oli 200% luokkaa ja palvelussakin olis eroavaisuuksia. Päädyin tilaamaan kaiteet Artiikki Oystä josta sain erinomaista palvelua, supernopeasti tarjouksen ja he lupasivat vielä toimituksenkin haluttuna ajankohtana.

-Näissä kannattaa meinaan varautua jopa 10 viikon toimitusaikoihin! Kaide tulee olemaan rautainen musta pinnakaide, selkeällä ja modernilla lookilla. Tuntui että Artiikin väki heti ymmärsi mitä halusin.

IMG_2516

Mies on myös aktivoitunut ulkoverhouksen kanssa ja laittoi siihen tulevan siperianlehtikuusiriman tilaukseen. Terassilaudat ostettiin samalla, nekin ovat siperianlehtikuusta joka on ns. huoltovapaa lahoamaton materiaali. Verhous jätetään käsittelemättömäksi ja sen annetaan harmaantua lajilleen tyypillisesti. Hauskaa oli se että nämä löytyivät omasta kunnasta MS-Universalilta, jonka olemassa olosta emme olleet ennen tätä tietoisia.

Pekka oli aloittanut laatotuksen sillä aikaa kun me kävimme lomalla Hong Kongissa. Oli kyllä hauska tulla kotiin ja huomata miten aikaisemmin pelkkänä visiona olut kylppäri alkoi jo ottaa muotoaan.

Laatoiksi valitsimme kiveä muistuttavan betonin ja hiekan välimaastosta olevan 30×60 laatan seiniin ja 15×15 lattiaan. Kaikki meidän laatat hommattiin Kymppi-Lattioilta Petikosta. Nettisivut on huonot, mutta palvelu hyvää ja hinnat järkeviä!

Pesutiloissa olevan saunan ulkopinnan verhousmateriaali on vihdoin päätetty!

Alkuperäinen ajatus on sinetöity ja saunan ulkopinta tullaan verhoilemaan Wall+ puukomposiittilaatalla. How cool is that?

IMG_2444

IMG_2442

Hauska materiaali on täysin veden pitävää. Meille valittu kuosi jäljittelee puuta onnistuneesti ja muodostaa neliöitä joissa näkyy puun vuosirenkaat. Tämä oli rohkea valinta, toivotaan että se toimii!

 

 

IMG_2405
Terveiset Hong Kongista Dragons Back -traililta!

 

 

 

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. HM says:

  Moi! Kiitoksia blogistasi, itse kilpailutamme juuri talotoimittajia ja on ollut kiva lukea kokemuksianne. Jossain mainitsit, että teidän budjetti on 370 k€ luokkaa. Kuuluuko teillä siihen maatyötkin?
  Artiikista sen verran,että kannattaa tarkastaa maalausjälki huolella. Tekivät meille pari vuotta sitten kaiteet (vanhaan taloon). Hienosti toteuttivat haastavan kohteen, mutta työmaalla tehdyt viimeistelymaalaukset jätti toivomisen varaa. Käsittelivät reklamaation kyllä todella hienosti, mutta valumajäljet harmitti silti.

  Liked by 1 person

  1. kotiinkoti says:

   Heippa HM! Kiitos kommentistasi, kiva jos blogista on ollut iloa 🙂

   Meillä lähtökohtainen 370 k€ budjetti lähtökohtaisesti sisälsi kaiken paitsi itse tontin ja huonekalut. Maatyöt siis kuuluvat laskelmiin.

   Maatöihin on nyt mennyt n. 40 000 ja vielä puuttuu vähän etupihan täyttöjä ja maisemointia. Uskon että niistä selvitään n. 5 000 + mahdollinen kiviaita ja jotain puskia sinne tänne. (en ole kovin viherpeukalo 🙂 )
   Meillä maatöissä hintaa toivat mm. louhinta ja vanhojen putkien siirto.

   Budjetissa on pysytty melko hyvin. Ylityksen tuovat omat valinnat satsata esim. välioviin, laattalattiaan ja kivoihin hanoihin. Lisäksi asiat mitä ei ensirakentajana vain muistanut budjetoida kuten esim. tukimuurit ja muuttujat joita ei hoksannut ajatella liikuttavat budjettia ehkä max 5-10 % kokonaisuudessaan.

   Tsemppiä rakentamiseen ja kiitos vinkeista Artiikin kanssa! Minä käyn maalipinnat läpi 🙂
   Heville voimme antaa toimittajana suosituksen! Jos emme olisi ottaneet Heviä, olisimme varmaankin päätyneet Lammiin. Betonielementtitalo olisi ollut myös mielenkiintoinen, mutta se olisi pitänyt päättää jo ennen kun lähdettiin hankkeeseen koska talosta oli suunniteltu “harkkotalo”.

   Hauskaa kevättä!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s