Ensimmäiset lattialaatat, check!

Oli päivä kuinka penaalista tahansa niin kyllä raksalle tulo aina pistää hymyilemään. Tänään vastassa oli iloinen Pekka ja maailman kaunein lattia.

IMG_2945
Taivas heijastuu kauniisti laatoista vaikka ihan ryönässä ovatkin.

Aluksi meille piti tulla vinyylilankku lattiamateriaaliksi. Sellainen vaalean tammen värinen. Sitten törmäsin kanssarakentajan blogiin ( http://onnitalo.blogspot.fi/ ) jossa oli valittu lattiamateriaaliksi korkeakiiltoinen valkoistakin valkoisempi laatta. Pääsimme kyläilemään talossa ja heti kun näin laatan livenä päätös oli minun ja miehen puolesta lukittu. Laatta oli upea!

Tilasimme sen Kymppi Lattiat Oy:ltä, samasta paikkaa tuli myös kylppärin hiekan värinen laatta ja ulkoportaan vastaava harmaampi versio.

 

IMG_2847

Santtu kävi tekemässä ulkorappusen valut kuntoon ja nyt meillä on myös ulkorappunen laatoitusta vaille valmis. Samalla Santtu valoi pihalla olevien muurien hatut valmiiksi. Joku pellitys niihin pitää vielä keksiä, katsotaan sitä myöhemmin.

IMG_2906
Mies peittelee rappusta sateelta suojaan.

 

IMG_2946
Tähän vielä laatta päälle niin on komea. (Pystyssä oleva lauta ei jää tuohon)

Meillä kävi vieraita! Tai ystäviä jos tarkkoja ollaan. Ekat pullakahveet on imaistu, on se vaan hienoa kun nyt pystyy jo kuvittelemaan miltä talossa asuminen tuntuu. Eihän tuo puutarhatuoli ihan ole sama kun paketissa odotteleva nojatuoli mutta tarpeeksi lähellä.

IMG_2916

 

Alakerran kylpyhuone on vesieristetty kokonaan. Pekka pääsee tätä kohta paneloimaan!

IMG_2910

 

Saunan layout on muuttunut puusäleikölle nostettavista nojatuoleista aina riipputuoleihin asti. Nyt olemme päätyneet leveään haapalankkuun. Sauna on seinä- ja kattopanelointien osalta mustaa peruspaneelia. Ne itseasiassa ostettiin jo vuosi sitten kun halvalla saatiin. Olin niitä kerran jo korvaamassa kalliimpiin hienoihin, mutta päädyttiin siihen että ne on ihan riittävän hyvät. Istuinosa ja alapohja rakennetaan leveästä haapalankusta, joka jätetään puun väriseksi. Vahataan se mustaksi jos se ei näytä hyvältä.

 

IMG_2925

Päätettiin satsata välioviin. Tämä oli yksi niistä muutamasta kohdasta missä budjetti ylittyi heilahtaen.  Mustat väliovet on meidän makuun must.

Väliovet tuli Haapsalu Uksetehtaalta. Nämä me myös nähtiin kanssarakentajan kotona jossa törmäsimme valkoiseen lattiaan. Miehen vanhemmat tuli auttamaan kantamisessa niin saatiin ovet säältä suojaan.

IMG_2928

 

Herkku jo suunnittelee muuttoa uuteen kotiin eikä malttaisi pysyä enää sermin takana joka jakaa meille oman tilan väliaikaisasunnossa.

IMG_2827
“Rakentakaa nopeammin.” Tuli käsky Herkulta joka on toiminut rakennusmestarina läpi koko projektin. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s