Muuttolupa myönnetty.

Rappaus, done. Terassi, done. Listat aikalailla nekin on done. 3 viikkoa on enää Pekalla aikaa saada KAIKKI valmiiksi, muuten loput on sitten omilla sormilla ettei budjetti räjähdä.

 

Aika vaikea on arvioida kuinka kauan esim. terassin tekemisessä yhdellä ihmisellä menee. No, meillä meni reilu 4 päivää. Luulin että menee 2. Mutta tuli hieno!

 

 

IMG_4257
Ohessa 7021 ja vaaleampi 7024 värimalli rappaukseen. Valittiin tummempi 7021.

Tuusulan Tasoite Haverinen teki meillä sisällä kaikki tasoitukset ja maalaukset onnistuneesti niin päätimme ottaa heidät tekemään myös talon rappauksen.

Halusimme talosta alunperin mustan. Tumman värin rappaus tuo isompia vaatimuksia rappausmateriaalille. Ihan mitä tahansa shaissea seinään ei voi laittaa tai aurinko syö pigmentin pois. Toki onhan se kiva että rappaus on muutenkin laadukas niin ei tipu Jouluna seinistä.

Meillä kävi hyvä mäihä ja Haverinen tarjosi meille vielä paremman, itsestään puhdistuvan rappauksen tumman värivalintamme ansiosta.

 

IMG_4230
Telineet tupsahti yhdessä hujauksessa työmiesten toimesta
IMG_4368
Talo näytti jo pohjatöiden jälkeen tosi hyvältä. Kävi mielessä että tollanen betoni -lookki olisi ollut myös ihan jees.

Tuusulan tasoite Haverisen kanssa rappaushommat sujui mallikkaasti. Äijiä oli tontilla 1-5 vähän riippuen mitä puuhailivat ja mikä keli oli. Kokonaisuudessaan hommaan meni aikaa ehkä 3 viikkoa. Jälki on priimaa ja roskatkin siivoutuivat työmiesten toimesta ihan itsestään.

 

IMG_4393
Koska telineet = pakko kiipeillä. Ei meistä rappareita kyllä tule. Hirvitti vaikka oltiin vaan 2 m korkeudessa.
IMG_4396
Siellä se päällikkö smyygailee smyygejä.

Rehellisesti voin sanoa että tässä meidän oma budjettiarvio paukkui. Ihan siis vaan sen takia kun neliöitä on itse vaikea arvioida. Me ajateltiin että niitä on vähemmän ja lähtökohtaisesti oltiin otettu budjettiin neliöhinta alakanttiin.

Taskusta löytyi pari kymppiä ja kunnon aamiaisen jälkeen tämäkin järkytys kyllä laantui. Ehkä se oli vaan nälkä.

 

IMG_5104
Onni on leipomo 300 m päässä.
IMG_5036
Vielä kun saadaan vanerin päälle rimat niin se on siinä. Väri oli mielestäni onnistunut! Hiertopinta antoi modernin lookin.
IMG_5135
Kodikas Lämpö kävi asentamassa ilmalämpöpumpun. Heillä on kyllä mukava asennusmies ja kaikki sujuu aina helposti ja ilman ressiä. Jollain tuota härveliä voisi yrittää naamioida..
IMG_4303
Pleksi asensi ovettosta noin vaan. Madame (=Pekan minulle antama lempinimi) sai toimia apupoikana ja siltikään ei vauhti hidastunut.
IMG_5137
Mikäs sen hienompi näky kun mies luudan varressa? Siivottavaa riittää. Paljon.

 

IMG_4294
Joka puolella on laastia, mutta onneksi se lähtee melko helposti pois.
IMG_5198
Uudella terdellä on hyvä paikka eväshetkelle.

Ollaan tässä koko kevät syöty pelkkää kylän pitsaa ja rullaa. No.. tulee kuntosalille käyttöä.

Haluttiin varmistaa että kesällä tulee edes viikko lomailtua niin varattiin reissu Spoletoon, Italiaan. Ystävien kanssa viikon ajan hyvää ruokaa nauttiessa auringossa sai hyvin ladattua akkuja loppurutistukseen. Ja joo – syötiin me pitsaa Italiassakin.

B8FA2340-2D18-4B01-AD38-678227C6729F-COLLAGE

IMG_4871
Josko seuraavaan kotiin sitten laittaisi uima-altaan. Enää Italian ilmasto puuttuu.

Asuntomessuilla oli paljon siperianlehtikuusta, tummia värejä ja isoja ikkunoita. Moni koti oli sellainen missä itse olisi varmasti viihtynyt, toki Saimaan maisemat itsessään olivat huikeat.

IMG_4653

Meillä ei ihan tälläsiä maisemia ole mutta kaikki voittaa nykyisen kommuunin, missä ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta aikansa kutakin. Muutto alkakoon!

IMG_4325

Rakennusmestari Herkku kyllä viihtyy kommuunissa ihan hyvin. Iskä ei pääse pakoon..

2 Comments Add yours

 1. Onnea tuhannesti muuttoluvasta! Hienosti ootte vetäny ja talo näyttää hurjan hienolta! Nyt sitten toipumaan ja kauhistelemaan sitä, että rahanmeno ei lopu muuttoon 😀

  Like

  1. kotiinkoti says:

   Moikka! Kiitos!! Viimeisiä päiviä viedään raksan osalta. Ihan mahtavaa! Onneksi sisustushommia on ostettu pitkin vuotta varastoon, mutta oikeassa olet, kyllä tässä vielä muutama euro menee että koti on sisustettu.. 😀

   Ihaillen olen katsonut teidän pihan muodostumista. Näyttää tosi upealta! (kodista puhumattakaan) Tsemppiä sinnekin pihahommiin!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s