Kai se kohta on valmis.

Moi. On ollu vähän kaikkea. Duunia, reissua, varaston verhousta, rimotusta, kiviaitaa, ulkotäyttöjä, sisustusta, Ikeaa, kaatopaikkaa.. ja vielä riittää seinien maalausta, paikkailua, ala kerran sisustamisista ja ulkohommia.

 

IMG_5304

Mites se sanotaan.. kun orsi katkaisee kamelin selän? Meillä se taisi olla rima. Timpurilla leipoi pannu jumiin kun kysyin että miten on päivä mennyt. Onhan se niin että kun rahat alkaa olla käytettynä ja tekemistä riittää niin jossain vaiheessa pinna kiristyy. Tässä timpurin herkkähipiäisyys työpäivän sisällön tai työnohjauksen suhteen ei auta kun sitä itse haluaa varmistaa että jokainen työtunti käytetään oikeisiin asioihin. Kahvilla saa ja pitääkin käydä, eihän sitä muuten jaksa. Mutta että ei esim. rakenneta malleja ratkaisuihin mitä en tarvitse. Noh.. onneksi tämäkin on ohi.

 

IMG_5317
Siellä se mies grillaa. Kyllä. Noi on kaikki meille. Joskun on ollut enemmänkin. Nam.

 

IMG_5485

Ihan sama vaikka hermo meni, jälki on tässä tapauksessa priimaa. Tuli siitä vain komea ja jokaisen euron arvoinen.

IMG_5487
Viime metreillä päätettiin jättää rimotus ikkunan edestä pois (koska kallis ja vaikea toteuttaa) mutta keksittiin jatkkaa rimotusta sisääntulon kattoon. Ja jiiriin, tietty.

 

 

IMG_5493
Siinä se mies ihmettelee. VIHDOIN rimotus on valmis. Parvekkeen lasituskin on jo hyvällä mallilla.

Lumonilta tuli meille lasitus. Myyjä oli tosi mukava ja hurmaava ja tartuimme hyvään tarjoukseen aikalailla heti. Vähän niinku vahingossa.
Lasitus ei ollutkaan ihan helppo. Nosturia tuli ja meni, tavaroita tupsahteli pihalle vähän miten sattuu ja lasit oli väärän kokoisia.
Mutta silti koko hommasta jäi hyvä mieli.

Asentajakaveri oli mahtava tyyppi ja hän oli etäpäivien kahvitaukoina erinomaista seuraa kun meni parvekkeelle ihmettelemään mitä äijä duunaa. Todellinen ammattilainen, tässä ei menty siitä mistä aita on matalin, vaan siitä mistä se aukeaa hyvin. Myyntipomo hoiti reklamaation myös erinomaisesti.

 

IMG_5363
Siinä sitä asennetaan
IMG_5560
Ulkovaloiksi valikotui Ketosen kotimaiset valaisimet.

 

Rahat loppu = itse hommiin. Joo.. Alettiin miehen kanssa sitten päälystämään varastoa. Miehellä oli meidän mielestä nerokas idea päälystää ulkovarasto OSB-levyllä. Meistä se on magee. Työkaverit sano että ei tykkää (fucks given = 0) mutta pääasia että se on meistä superhieno. Puuhamiehen puukuutio.

 

IMG_5782

IMG_5784
Miehellä on työkalut hallussa. Sain mäkin pari ruuvia iskeä tasa-arvon merkiksi.

 

IMG_5930

 

Meille tuli kiviaita. Koska kivi on cool. Tässä kohtaa säästettiin 500e kun koottiin häkit ja kasattiin kivet itse. Kun urakkaa miettii niin en ole ihan varma valitsisinko säästää tässä uudestaan. Voitte olla varmoja että sillä 500 tehdään Jouluna jotain kivaa.

 

IMG_5951
Tässä häkki kasattuna ja muutamalla kivellä.

IMG_5953

IMG_5954
Hitosti kiviä.
IMG_5956
Kun tuut töistä, syöt ja vaihdat vaatteet kello on 19-20. Aurinko laskee alle tunnin päästä, näinpä kasaat kiviaitaa pimeässä, koska mitä muutakaan sitä voisi tehdä.. #nofilter #hehkeemuija #kaksaristapisteet
IMG_6010
Eno jeesasi kantamisessa mikä oli kiva. Kyllä noita tuli aika paljon siirreltyä. Naapuri nauraa, että nytkö te puun sijaan siirryitte kantamaan kiviä? Pakko vaan vastata että “jep” toivottavasti näitä ei tarvitse siirtää 5 kertaa.

 

Mutta tuli siitä kuitenkin hyvä. Vaikka itse tehtiin. Onneksi.

 

IMG_5918
Rakennusmestarilta vielä terveiset! parkkeeraamalla mahan päälle hän varmistaa että me kanssa levätään tarpeeksi. Kiitos hänelle siitä. 

7 Comments Add yours

 1. Tommi says:

  Todella hieno talo! Mistä kiviaita on hommattu?

  Liked by 1 person

  1. kotiinkoti says:

   Moikka Tommi! Kiitti! Kiva kuulla että miellyttää silmää 😀 Kiviaita on hommatu Nummelasta SSTec nimisestä firmasta mittojen mukaan. 🙂

   Like

 2. Ulla-Riikka Laitinen says:

  Niin päivän naurut pimeässä ahertamisesta 😂 T: kanssasisar

  Liked by 1 person

  1. kotiinkoti says:

   Joo nyt kun katsoo taakse aikaa niin voi jo vähän helpottuneemmin nauraa koko hommalle. Sillon saattoi -ehkä- olla hermo hiukan piukassa 😀 onneksi on leppoinen mies.. 😀

   Like

 3. Anneli says:

  Hieno talo ja kokonaisuus -todella tyyliä! Kuka teillä oli arkkitehtinä?
  Onko väri musta vai tummanharmaa?

  Like

  1. kotiinkoti says:

   Moikka! Kiitos! Väri on tummanharmaa. Sopii kivasti ton ympäröivän kallion kanssa. Musta talo olisi kyllä myös ollut pähee 🙂

   Like

  2. kotiinkoti says:

   Moi! Kiitos! Arkkitar Oy Tarja Petäjä oli meillä arkkitehtinä. En ole varma tekeekö Tarja enää suunnittelua, mutta ainahan voi kysyä!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s