Kalusteet, pinnat ja sisustus

Keittiö ja KHH

 

Keittiötä pohdittiin kauan. Mitkä materiaalit, millaiset toiminnallisuudet ja design. Ainoa mikä oli varmaa oli se, että keittiö on musta.

Meille tulee I:n mallinen keittiö isolla saarekkeella. Mestari kehotti tekemään L:n mallisen, jotta saisimme lisää säilytystilaa, mutta hylkäsimme tämän idean saadaksemme ilmavuutta ja paremman näköyhteyden olohuoneeseen. Loppujen lopuksi kuka niitä kippoja ja purkkeja niin paljoa tarvitsee.

keittiö

Kuva on paikkaansa pitävä jos tekee seuraavat muutokset: Jääkaappi on Musta Festivo. Yläkertaan vievien rappusten tilalle tulee musta rautakaide, jonka takana on rappukäytävä alakertaan. Hana on ruusukultainen Tapwell. Halusimme säilytystilan maksimoimiseksi kaapit kattoon asti.

Selasimme useita eri malleja netissä eri valmistajilta, mutta kun menimme paikan päälle katsomaan niin materiaalit eivät vastanneetkaan lainkaan odotuksiamme.

Epoqilta saimme hyvää palvelua ja asiallisen tarjouksen heti. Musta laminaatti ei vain jotenkin tuntunut omalta. Heillä oli kaksi mustaa vaihtoehtoa. Toisessa oli puun kuviot ja toisessa ei. Kuviollinen ei sopinut meidän tyyliin, koska itseni häiritsi yhdistää kahta eriväristä puuta kiinteisiin valintoihin. Meillä kun tulee todennäköisesti tammen värinen lattia. Mustaan tasaiseen laminaattiin taas jäi jokainen sormenjälki ja näin jo mielessäni miltä se näyttäisi parin kiireisen työviikon jälkeen kun ensimmäisenä mielessä ei ole tasojen pyyhkiminen.

IKEA tippui pelistä pois koska siellä ei ollut mustaa vaihtoehtoa. Muutenkin valikoima oli mielestäni hieman suppea.

Keittiömaailmalla oli niin huono myyjä ettemme päässeet edes tarjousvaiheeseen. Hän perui tapaamisajan samana päivänä ja sanoi olevansa kipeä. Kävimme kuitenkin pyörähtämässä paikan päällä, niin siellä hän oli muiden asiakkaiden kanssa pitämässä meille varattua palaveriaikaa. Ei armoa.

Kvikkiä kohtaan minulla oli isot odotukset. Kaikki näytti kuvastoissa niin hyvältä ja hintaakin kehuttiin halvimmaksi mitä löytyy. Vantaan keittiömyyjä oli tyly ja ajatuksissaan, emmekä saaneet kunnollista palvelua. Se ei sinänsä kauheasti haitannut koska Kvikiltäkään ei löytynyt silmää miellyttävää mustaa materiaalia.

Kitzenin design tuli vastaan Pinterestissä ja se kolahti heti. Myyntipuoli ei vaan oikein pelannut ja en saanut sieltä sellaista tarjousta mistä olisi ollut helppo hahmottaa kokonaisuus mitä he tarjoavat. Mm. mitään materiaaleja ei oltu eritelty ja koin että minun piti jotenkin kannatella suunnittelua, vaikka heidän pitäisi mielestäni täyttää oma pääni ideoilla ja toteutussuunnitelmilla. Tämä kuivui kasaan.

HTH keittiöille kävelimme vahingossa sisään. Onneksi päätimme pistäytyä, koska sieltä löytyi täydellinen keittiö ja superhyvä palvelu. HTH:n valikoimasta löytyi musta laminaatti johon ei jää lainkaan sormenjälkiä. Se oli kuin taikaa. Kestävä ja kaunis pinta joka on anteeksiantava laiskanpuoleisille siivoajille ja tahmaisille sormille. HTH Vantaan Tammiston keittiösuunnittelijalla Sannalla oli silmää ja hän todella auttoi meitä suunnittelemaan meille sopivan keittiön. Hän osasi itse ehdottaa miten kaappijaot kannattaa tehdä, millaiset valot kannattaa ottaa ja miten kokonaisuus toimisi parhaiten yhdessä. Saimme unelmiemme tanskalaisen design keittiön meidän tarpeisiimme rakennettuna. Sanna auttoi myös tilaamaan kaikki hanat ja muut tarvittavat osat niin vältyimme turhalta metsästämiseltä. KHH valmistui myös samalla ammattitaidolla.

KHH toimii meillä samalla yläkerran WC:nä. Meidän vessan lisäksi sinne tulee kissojemme vessa, jolle on jo suunnitteluvaiheessa jätetty tilaa. Tätä tilaa voi seuraava omistaja käyttää vaikka siivoustavaroiden tai kuivausrummun säilyttämiseen. Oikeassa nurkassa on suihkuvaraus seuraavalle omistajalle.

KHH

Käsienpesuallas on Franken musta tiskiallas (sama kuin keittiössä), jossa on tarvittaessa helppo pestä moppeja tai vaikka käsipyykkiä koska se on niin iso ja syvä. Alkuun mietimme että onko se hölmöä pestä käsiä niin isossa altaassa, mutta emme keksineet yhtään huonoa puolta ison altaan suhteen niin miettiminen loppui siihen. Kauneutta muuten melko maskuliiniseen tilaan tuo Tapwellin ruusukultainen hana (tämä tulee myös keittiöön). I love it.

Halvimmalla keittiön ja KHH olisi saanut IKEA/KVIK/Epoq akselilta, mutta päätimme keittiön ja KHH kohdalla panostaa laatuun ja designiin.